Blogg om e-handel, internet, shopping och marknadsföring online.

Blogg om e-handel, internet, shopping och marknadsföring online.

Reklamfilm

- Posted in Ingen kategori by

Reklamfilm och marknadsföring

Marknadsföringen idag är mer digital än någonsin. Tidigare annonserade man genom att göra reklamutskick, annonser i tidningar eller om man hade en stor budget, tv-reklam.

Idag ser marknadsföringen helt klart ut på ett annat sätt. Det handlar om varumärkesstrategi, att synas online, synas i sociala medier, på youtube och liknande.

Det är idag mer komplicerat att ha en effektiv marknadsföringsstrategi då man måste synas på så många ställen och ha koll på så många olika parametrar. Det var enklare förr i tiden då man satte in en annons i tidningen och sen såg man resultatet väldigt snabbt.

Dessutom är det viktigt med rörlig media och att man kommunicerar på samma sätt i alla kanaler så kunderna känner igen sig i budskapet. För att lyckas med det behöver man ha en contentstrategi och man behöver gå från klassisk annonsering till att ta mer plats och synas bättre online.

En sak som blir viktigare och viktigare är videor. Videor är populära hos de flesta målgrupper, det är bara att titta på hur framgångsrika Youtube är. Därför bör man arbeta med reklamfilm, inte nödvändigtvis i tv-kanaler (det är väldigt dyrt) utan online. En reklamfilm kan man ha på sin hemsida, man kan lägga upp den på Youtube och i sociala medier som exempelvis Facebook eller LinkedIn beroende på var ens målgrupp finns online.

En byrå som arbetar med reklamfilm och som finns här i Halmstad är MECS.

De har lång erfarenhet av att skapa reklamfilmer och andra marknadsföringsåtgärder.

Fördelarna med en reklamfilm är flera. En reklamfilm innehåller rörliga bilder och ljud vilket fångar mottagarens uppmärksamhet bättre än vad en bild eller en text gör. Videor är som sagt var uppskattade av de allra flesta. En reklamfilm kan skapa en känsla hos mottagaren och man kan på olika sätt få fram vad som gör företaget eller produkten unik.

Det är med andra ord en hel del att fundera kring när det gäller marknadsföring i den digitala eran.

reklamfilm halmstad

Ska starta en webshop och behöver välja plattform

Jag har startat en egen webshop som jag har som ett litet sidoprojekt. Tanken på att starta en webbshop har jag haft länge. Jag har dock inte vetat hur man gör eller vilka produkter man ska sälja.

Efter att ha gått en YH-utbildning inom e-handel så kände jag att jag hade tillräckliga kunskaper för att skapa en webbshop. Frågan var bara vad jag skulle sälja.

Eftersom jag har ett stort intresse för klockor och brukar köpa armband till mina klockor så började jag fundera på om jag kanske skulle sälja klockarmband?

Jag började med att leta efter leverantörer i Kina på Alibaba och hittade ganska snabbt många leverantörer. Nästa steg var att försöka utröna vilka leverantörer som var bra och som jag kunde lita på. Det är alltid en risk när man beställer något från en leverantör första gången. Men jag hade tur och den leverantören jag valde levererade enligt beställning och helt plötsligt hade jag ett gäng nato-armband som de kallas för.

Nästa steg var att skapa min webbshop.

Det finns otaliga plattformar där man kan starta en webbshop men jag kände att jag ville ha en svensk plattform med svensk support och som inte var för dyr.

Efter att ha utvärderat flera olika plattformar för att starta min webbshop så valde jag till slut Abicart.

De hade prisvärda alternativ och bra kopplingar till bland annat Payson som jag använder för betalning i webbshopen.

Det var ganska enkelt att skapa min webbshop i deras plattform när jag väl hade fått kläm på hur det fungerade och idag har jag men alldeles egna e-handel.

Jag har detta som ett projekt som jag sa och det är inte något jag tror att jag kommer att tjäna en massa pengar på då jag ska ha detta som ett hobbyprojekt.

Plattform för att bygga webshop